28 oktober 2009

PÅ LIDKÖPINGSNYTT.NU






Ljus på Omkull


På lördagen hade Omkull vernissage på sin utställning Ljus. Femton Konsthantverkare visar föremål i olika material och tekniker som alla utgår ifrån det vi nu behöver som mest när vi träder in i den mörka årstiden.

Något som kan lysa upp den annars så mörka och lite dystra vintertid som faktiskt började från och med i lördags.
Vävda föremål i koppar och tagel samsas med slott med vindlande torn. Lysande vinterblommor klättrar upp för väggen och den vita porslinsleran i ljuslyktorna sprider ett värmande vackert ljus.


Utställningen ska bjuda till en skön upplevelse kantad av värme och ljus som för en stund får oss att glömma regn och blåst.
Utställningen visas på Galleri Pannrummet till och med den 5 november och har under Konstaftonen öppet 12-24. Då inbjuds såväl vuxna sp, barn till att skapa pappersbåtar som ljusbärare som sen sjösätts i Lidan klockan 20.00.

Med denna gest vill Omkull ge alla en möjlighet att skicka en hälsning och en tanke till de nära och kära som befinner sig lång bort eller de som lämnat jordelivet. Även innergården på Rörstrand Center kommer att lysas upp under konstaftonen av Omkull konsthantverkare.

Inga kommentarer: